Vitale medewerkers

Wist je dat meer dan de helft van werkend Nederland hele dag zittend werken? Jullie kennen vast wel het slogan “ zitten is het nieuwe roken”. De medewerkers zitten veel te lang en dat is niet bevorderlijk voor de gezondheid. Een gestrest en zittend leven heeft een slechte invloed op de stofwisseling en verhoogd tevens het risico op hart en vaatziekten. Vitale medewerkers zijn daarom onmisbaar voor een gezond bedrijf. Investeer in vitaliteit en ontvang daar de voordelen van als werkgever!

Vitaliteit tijdens het werk

Het grootste gedeelte van ons tijd besteden we aan ons werk. De werkgever heeft een belangrijke taak om ook tijdens het werk een gezonde levensstijl aan te bieden. Hierdoor krijg je fitte medewerkers die minder snel ziek zijn, productiever te werk gaan en met meer plezier aan de slag gaan. Daarnaast zijn gezonder medewerkers duurzaam inzetbaar en gemotiveerde om te werken. Zoals we allemaal weten is de pensioenleeftijd verhoogd, dus moeten medewerkers ook langer door. Draag een steentje bij als bedrijf en geef het goede voorbeeld! Kom als werkgever regelmatig met de fiets naar het werk, neem initiatief om tijdens de lunch te gaan wandelen. Ga tijdens een vergadering wandelen als er geen apparatuur nodig is. Dit draagt bij aan de vitaliteit.

Imago voor jouw bedrijf

Door extra energie te steken in vitaliteit naar je medewerkers, wordt dit ook beloond in de aantrekkelijkheid om voor jouw bedrijf te werken. Medewerkers zijn immers je uithangbord, als zij plezier hebben in het werk, stralen zij dat ook uit! Daarnaast zijn er tal mogelijkheden om te investeren in teamspirit op de werkvloer. Denk hierbij aan lichamelijke oefeningen, stappenteller, fietsplan en voor de thuiswerkers kan een thuis workout georganiseerd worden. Om medewerkers extra te stimuleren kan de werkgever er voor kiezen om via een beloning te werken. Denk hierbij aan gemiddeld aantal stappen per week, dit kan beloond worden door een wekelijks, maandelijks of jaarlijkse beloning. Een beloning hoeft niet altijd in geld uitgedrukt te worden.