TL Verlichting: Traditioneel versus Modern

TL-verlichting heeft de wereld verlicht sinds de vroege 20e eeuw. Deze buisvormige lampen, vaak te vinden in kantoren, scholen en winkels, hebben een lange geschiedenis. Led TL Verlichting is echter een modernere variant die snel aan populariteit wint. Deze moderne versie biedt veel voordelen ten opzichte van de traditionele TL-verlichting. Je hebt nu namelijk een veel breder assortiment aan stijlen en ontwerpen en ook stijgt deze verlichting in populariteit. In dit blog duiken we dieper in de verschillen tussen deze twee soorten verlichting, dus hopelijk heb jij na het lezen een perfect beeld van de verschillen en de voor-en-nadelen. 

Traditionele TL-verlichting en haar oorsprong

De traditionele TL-verlichting maakt gebruik van een proces waarbij elektriciteit door een gas, meestal argon, wordt gestuurd. Dit proces zorgt ervoor dat het gas oplicht en een zichtbaar licht produceert. Deze lampen zijn al tientallen jaren in gebruik en hebben zich bewezen als een betrouwbare bron. Ze zijn echter niet zonder nadelen. Ze kunnen bijvoorbeeld flikkeren, wat irritant kan zijn voor de ogen. Bovendien bevatten ze kwik, wat schadelijk is voor het milieu. Het is dus niet voor niets dat deze nieuwe variant is ontstaan, Maar wat zijn nou alle voordelen van Led TL-verlichting? Dat lees je in de volgende alinea!

Voordelen van moderne Led TL-verlichting

Moderne Led TL-verlichting heeft veel voordelen ten opzichte van de traditionele variant. Ze zijn energiezuiniger, wat betekent dat ze minder elektriciteit verbruiken en dus goedkoper zijn in gebruik. Ze hebben ook een langere levensduur, waardoor je ze minder vaak hoeft te vervangen. Dit bespaart op de lange termijn geld. Informatie over ledverlichting toont ook aan dat deze lampen geen schadelijke stoffen zoals kwik bevatten. Dit maakt ze milieuvriendelijker. Bij het kiezen van verlichting voor je huis of kantoor is het belangrijk om rekening te houden met je behoeften. Als je op zoek bent naar een energiezuinige en duurzame optie, dan is Led TL-verlichting een goede keuze.